Aralık 13, 2010

YILBAŞI KURABİYELERİ


 YILBAŞI KURABİYELERİ
Yılbaşı masasında harika duracak bir kurabiye tabağı aynı zamada süslü kırmızı kutular içerisinde hediye edebileceğiniz tatlılar.. Benim içinse 17:00 çaylarına, yorgunluk kahvelerine renk geldi de diyebiliriz :)


Herşey hazırsa başlıyoruzz..
 
KURABIYE HAMURU TARIFI ICIN BURAYA TIKLAYIN


Hamuru 0,5 cm kalınlığında açıyoruz.


Kalıplarla kesiyoruz..


Yağlı Kağıda aralarında boşluk bırakarak diziyoruz..


Turbo 170 C, alt üst pişirme 180 C derece önceden ısıtılmış fırında 15-25 dakika arasında üzeri hafif kahveleşinceye kadar pişiriyoruz..


Çok fazla kızarmamalarına özen göstermek gerek, ardından glazür için soğumaya bırakıyoruz..


Glazürleri üstüne sürüp, fazlalıklarını kesiyoruz..



Ve en eğlenceli kısıma, süslemeye başlayabiliriz..



Pratik bir bilgi ilk kez Dr. Oetker 'in renkli glazürlerini kullandım, Çok da memnun kaldımm..

Glazür haricinde, şeker hamuru da kullanabilirsiniz..


Şeker hamuru üzerine Glazür çok güzel yapışıyor, ve hemen kuruduğu için bozulmuyor...

Yeni Yıl Kurabiyeleri




















YENİYIL KURABİYELERİ

 Eltime Hediye İsveç Yollarında.. :)


Babama çay yanında küçük bir sürpriz :)



8 yorum:

  1. siteniz harika. facebook pratik ev yemekleri tarifine yazdığınız yorumdan buldum.. şeker hamuru ve glazürleri hazır mı kullanıyorsunuz yoksa kendiniz mi yapıyorsunuz.. kendiniz yapıyorsanız tarifini paylaşırmısınız.. benimde http://serpilyemekte.blogcu.com isimli sitemde lokumdan yapılan bir şeker hamuru tarifi var ondan yararlanabilirsiniz isterseniz.. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. pardon iyicene inceleyinde hazır glazür kullandım demişsiniz. özür yeni gördüm..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Serpil Hanım;
    Sitemi beğenmenize çok sevindim henüz çok yeni çünkü :) Evet glazürleri hazır kullandım ancak bir paketle en fazla 30-35 kurabiye süsleyebiliyorsunuz. Çabuk kuruması ve ince ucu kolay şekil vermenizi sağlıyor bu nedenle tercih edilebilir. Şeker hamuru tarifinizi deneyeceğim, modelleme için daha sert şeker hamuru ideal ancak pasta kaplamada sıkıntı yaratabiliyor o nedenle çok ince açmak gerekiyor. Sizin şeker hamuru tarifinizi deneyeceğim, paylaşımınız için çok teşekkür ederim..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. num num numm..
    Tuğçe'cim, bloğunu inceledim de kurabiyeler çok güzel görünüyor; yemekten çok bakmalık olmuşlar:) bu meziyetlerini hiç göstermemiştin barbie VS cindy yaparken :)
    yeni tat keşiflerinde bol şans, umarım bir gün tatma şansım olur:))

    YanıtlaSil
  5. Edacımm beğendiğine çokk sevindim, neden olmasın yeni tatları birlikte keşfetmek daha zevkli olabilir.. ;) Öpüyorum çok.. :)

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar fakat tarifini bulamadım ben ama..

    YanıtlaSil
  7. Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim. Tarifi burdan bulabilirsiniz..

    http://konusanpasta.blogspot.com/2011/02/sevgililer-gunu-kurabiyeleri.html

    YanıtlaSil
  8. mrb çok güzel ellerinize sağlık fakat o paketlemek için kullandığınız poşetler nerden aldınız bende arıyorum fakat bulamadım yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...