Aralık 30, 2010

KARDANADAMLI MUFFİN

Yeni yıla 1 gün kala herkese merhaba;

Yılbaşı partim için sürpriz olacak bu muffinleri dün hazırladım ve sürpriz müpriz demeden hemen paylaşmak istedim. Belki siz de yarın akşama bu harika şeylerden yapmak istersiniz.. Hem şeker hamurundan Kardanadam yapımını hem de muhteşem bir lezzete sahip muffinin tarifini vereceğim.

Keyif almanız dileğiyle...


 Beyaz şeker hamurunu yoğurup yumuşattıktan sonra küçük parçalara bölerek yuvarlıyoruz. Biri küçük biri büyük olmak üzere üst üste koyduğumuz beyaz topcuklar kardanadam'ın gövdesi oldu bile.
 Renkli şeker hamurlarını oklavayla açıp ince birer şerit halinde kestikten sonra, artkı olarak kardanadam gövdelerine sarıyoruz. Uçlarına makasla püskül yapıyoruz.
 Tatlı kaşığı yardımıyla gülümseyen ağızlarını yaptıktan sonra turuncu şeker hamurundan burunlarını, yani havuçlarını yapıyoruz. :)

 Hepsine ayrı ayrı aynı işlemleri uyguladıktan sonra geriye sadece süslemek kalıyor, istediğiniz gibi bere, şapka ya da birer gül kondurabilirsiniz bu sevimli kardanadamlara..




Sıra Muhteşem Muffinlerde..

Malzemeler:

1 adet yumurta
2 çaybardağı şeker
1 çaybardağı sıvıyağ
1 bardak süt
2 bardak un
2 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay pardağı kırılmış fındık ya da kuru üzüm (ben fındık tercih ettim)
*opsiyonel olarak damla çikolata da ilave edilebilir.


 Yapılışı:
 Yumurta, şeker, sıvıyağ ve sütü mikserde şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Unu eleyin,  kabartma tozu ve vanilinle karıştırın. Sütlü karışıma önce kakaoyu ardından da unlu karışımı ilave edip karıştırın. Hamur olunca içine hindistan cevizi, kırık fındık ya da kuru üzümü ilave edin. (Damla çikolata kullanacaksanız bu aşamada koymanız gerekir.) Küçük yağlı kalıplara paylaştırın 180 derece (önceden ısıtılmış fırında) pişirin. Biraz soğuduktan sonra, mis gibi kabarmış muffinlerin yüzeyi düz olacak kadar üstten kesin. Kesilmiş olan artıkları sevgiliniz afiyetle götürüyor. Muffinlerin üzerine pudra şekerinden dilediğiniz kadar kar yapın ve kardanadamları üzerine oturtun.

İşte hepsi bu :) Yukarıdaki tariften 12 adet muffin çıkıyor. :) Afiyet olsunn....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...