Biz bayanlar soğuk kış günlerinde güzel bir nescafenin yanında çikolatalı ya da kakaolu hafif bir keke bayılırız. Hele bir de pencere kenarında oturup yağan karı izleme şansımız varsa, kekin her bir parçası ağzımızda yayılarak lezzet bırakır. Benim bu keki yapmamın ise bambaşka bir sebebi varr :) :) Benim gibi nescafesiz yapamayan Özcan Babamın doğum günü :) Küçük doğum günü partimiz için hazırladığım bu kakaolu kek, harika bir meyveli pastanın yanına alternatif olabilecek türden hafif bir tada sahip. Tarifini ve resimlerini sizler için paylaştım...
Her gününüz sevgiyle yapılmış bir kek kadar tatlı olsunn... İyi ki doğdunuz babacım...
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 7 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
- Bonibon ya da M&M's
- Yumurta ve şekerleri çırpın.
- Üzerine süt, oda sıcaklığındaki margarin, vanilya ve yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kakaoyu ekleyip homojen olana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız bu malzemeden 1 su bardağı ayırın.
- Çırpma kabınızda kalan malzemeye unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza dökün. Tabanına yağlı kağıt da koyulabilir.
- Önceden 170 C 'de ısıtılmış fırında 30 - 35 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkardıktan sonra sıcakken kürdanla delikler açın ve ayırdığınız 1 su bardağı karışımı kekin üzerine dökün.
- Soğuyunca üzerine hindistan cevizi ve bonibon serpebilirsiniz.
- Ben şeker hamuruyla yaptığım küçük bir kardan adamla ve ortasınıda yazıyla süsledim.
Tuğçe!cim...herkes bu kek!in resmini görüp beğeniyor....ama benim beğenimi etkileyen bir başka özellik ben bu kek'in tadına baktım...ve tadı görünümünden daha da güzel...seni tebrik ediyorum...
YanıtlaSil