Aralık 31, 2010

BONİBONLU KURABİYE

 Hani Subway'in o yumusak vanilyalı ve kakaolu kurabiyeleri vardır ya, her daim sıcak, yumuşak ve lezzetlidir. İşte hep ona benzer bir kurabiye yapabilmek için tarifler aradım durdum. Sonunda daha da güzelini buldummm... Hayatımda yediğim en güzel kurabiyenin kendi yaptığım olduğuna ise inanamıyorum. Bu tarifi Cafe Fernando'dan buldum. Biraz risk alıp değiştirdim. Muhteşem oldular. Harfiyen uymanız lazım, yoksa kurabiyelerin kabarmaması, ince olması ya da fırında gereğinden fazla tutmanıza rağmen hala çok yumuşak olması gibi problemler yaşabilirsiniz. Mutlaka ama mutlaka deneyin, evde yayılan koku dayanılmaz, sıcakken tepsiden aldığınızda ise bir parça koparmadan fırından masaya taşıyamazsınız öyle muhteşemm iştee.. Hatta benim tatlı diyince aklına sadece Snickers gelen nişanlım bile harika olmuş bunlar dediyse TAMAMDIR. Afiyetler olsun. Tarif geliyor...





  
Malzemeler :

2 su bardağı un
3/4 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
225 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1,5 su bardağı şeker (yarısı esmer şeker yarısı beyaz)
2 yumurta
1 paket vanilin
2 paket bitter çikolata rendelenmiş yada bıçakla küçük küçük kırılmış ben içi karammel dolgulu kullandım sadece hamurla karıştırmadan önce biraz unlamanız yeterli muhteşem bir lezzet katıyor karamel. Bitter çikolatanızın seçerken en yüksek kakao oranı içereni tercih edin.
Üzerlerine dizmek için Bonibon veya M&Ms çikolata.





Yapılışı:
  • Fırını 180 derecede önceden ısıtın. 
  • Un, karbonat, vanilin ve tuzu bir kaba beraber eleyin. 
  • İyice yumuşamış tereyağını mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın. Erimiş tereyağ değil oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ kullanın!
  • Esmer ve Beyaz Şekeri de tereyağına ekleyip çırpın. Yumurtaları da teker teker ilave edip mikserle birbirine karışana kadar çırpın.
  • Un karışımını yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederek mikserle düşük devirde çırpın.
  • Parçaladığınız bitter çikolatayı (eğer içi karamel dolguluysa unlayarak, değilse direk) hamura ekleyin ve tahta kaşıkla heryerine karışacak şekilde karıştırın. Dileyen damla çikolata da kullanabilir ama asla aynı tadı vermez.
  • Hamuru buzdolabında en az 30 dak dinlendirin. Bu çok önemli ben 45 dakika kadar dinlendirdim, hamurun çok yumuşak bir kıvamı var buzdolabında daha yoğun hale geliyor ve tepsiye koyması kolaylaşıyor.
  •  Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine en fazla 5 tane gelecek şekilde geniş aralıklarla dizin. Bunu yapmak için dondurma kaşığından faydalanabilirsiniz, böyleşe büyüklükleri hemen hemen eşit olur. Düzgün şekillerde yuvarlamanıza ya da üzerine bastırmanıza gerek yok. Kendileri yayılıyor ve şekil alıyorlar, bu nedenle birbirlerine yakın koymamaya dikkat edin. Fırında 10-11 dakika pişirin. Daha fazla pişirirseniz formunu kaybedecektir. Fırından çıkınca henüz yumuşak oluyorlar bu sizi yanıltmasın. Durdukça sertleşiyor. 
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeler henüz sıcakken üzerine  M&Ms leri  (bonibonları) arzu ettiğiniz şekilde batırın. Ben hem renklerini ayırıp ayrı ayrı koydum hem de karışık yaptım. Soğudukça bonibonların üzerinde sabitleştiğini göreceksiniz.
  • Kalan hamurdada aynı işlemleri tekrarlayın. Her seferinde tepsiye yalnızca 5 kurabiye koymalısınız yoksa kurabiyeleriniz birbirine yapışır.
Muhteşem ötesi bir lezzetleri var, özellikle hafif sıcakken sunmanızı tavsiye ederim...
Şimdi bu tarifi aldığım kişiye övgü dolu bir yorum yazmaya gidiyorum...

Afiyet olsun... :)










2 yorum:

  1. bomibonlu kurabiye ve pasta harika bu keyifli tarifler için teşşekkürler şekercim :)))
    deneyip sonuçları yazıcam!

    YanıtlaSil
  2. Bu işe en çok kimin sevineceğini biliyorum ben :) Yorumları bekliyorummm :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...