Şubat 21, 2011

Melekli Doğum Günü Pastası

İyi ki Doğdun BURCUUU...!!

İki küçük kuzucuk ve narin bir melek...;
Nice yaşlarında tüm sevdiklerin yanında olsun minikim...







BURCU İÇİN BİR DE KELEBEKLİ TURTAAA...!





Çikolatalı Pasta

 Çikolatalı pastaya tapmaca:    


Gerekli Malzemeler:

1 Adet hazır pandispanya keki
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker

5 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
3 adet orta boy muz
Bir çay bardağı fındık
1 paket bitter çikolata kırığı ya da 3 yemek kaşığı çikolata damlası
1 adet hazır pastabanı alın ilk katı şekerli su ile ıslatın, Süt, nişasta, vanilin ve şekeri sürekli karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Ilıyınca içine hindistancevizini katın. Pandispanya üzerine soğumuş olan bu kremayı sürdükten sonra üzerini muzla kaplayın, fındık kırıkları, çikolata damlalarını ya da bitter çikolata kırıklarını serptikten sonra ikinci kat pandispanyanın yapışması için biraz daha hazırladğınız krema karışımından sürün. 2. Pandispanya ile üstünü kapatın, yine şekerli su ile ıslatın. Dr. Oetker Çikolatalı glazür ile kaplayarak süsleyin tam 20 dakikada  muhtesem bir pastaya sahip olabilirsiniz...


Şubat 20, 2011

Kakaoulu Hindistan Cevizli Kek



İşte bir Kakaolu Hindistan Cevizli Kek daha, üzerine minik pingular oturunca çok eğlenceli bir hal aldı.. Tarif için BURAYA tıklayınız...



Şubat 18, 2011

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE





 





İşte sevgililer gününe özel yaptığım 2.  parti tarçınlı zencefilli kurabiye seti. Erdal ailesi için sevgiyle yapılmış minik lezzetler...





Malzemeler ve yapımı için lütfen BURAYA tıklayınız..









Şubat 15, 2011

SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYELERİ

Sürprizim bozulmasın diye bir türlü ekleyemediğim sevgililer günü kurabiyelerimi ve şimdi karşınızda...

Zencefilli kurabiye tarifi ile hazırladığım, muhteşem lezzete sahip kurabiyelerim şeker hamuruyla birleşince işte ortaya bu görüntüler çıktı :) Tarifi altta bulabilirsiniz..
  





Zencefilli Kurabiye tarifi:

Malzemeler:

125 gr Margarin
Yarım su barsağı Pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Ve şeker hamuru...

Bir kabın içerisinde oda sıcaklığında yumuşak margarin, elenmiş pudra şekeri ve unu diğer malzemelerle birlikte koyup yoğuruyoruz, hamuru en az 10 dakika dinlendirdikten sonra yaklaşık 1 cm eninde olacak şekilde açıp kurabiye kalıplarlarıyla kesiyoruz. Yağladığımız ya da yağlı kağıt kullandığımız tepsiye dizdikten sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiyoruz. (yaklaşık 10-15 dakika)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...