Ocak 04, 2013

Yılbaşı sofraları için öneriler

2013 Yeni Yıl partimiz için hazırladığım menüyü,
ve  pratik mezeleri sizinle paylaşmak istiyorum,
 
Çalışan bayanların bayılacağı pratik meze tariflerleri,
Değişik ve klass lezzetler arayanlar için Sangria ya da Punch tarifi,
 
sofra düzeni önerileri ile sizinle birliktee..
  


YENI YIL SOFRASI MENU:
 
Mezeler:
Barbunya
Kumpir
Rus Salatası
Havuçlu yoğurtlu meze
Peynirli salata
 
Ara sıcaklar:
Sosisli milföy
Sigara Böreği
 
Ana Yemek:
Pilavlı Hindi Dolması
 
Tatlı:
İrmik Helvası
İsim baskılı yılbaşı Kurabiyeleri
Konusan pasta kardanadam'lı yılbaşı pastası
 
İçecekler:
Sangria ya da Punch
Viski
Şarap
Bira
Kola ve meyve suları
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde:
Cips, kuru yemiş, kış meyveleri, kestane ve patlamış mısır.

Pratikler:

Kumpircikler: Haşlayıp bir miktar süt ve margarinle ezdiğiniz patateslerin üzerine hazır meze içi (havuç, bezelye patates, mısır) koyup, mayonez ve ketçapla ılık servis ediniz.

Sosli milföy böreği: Sosis - sucuk ya da pastırmayı milföyün içine gizleyip üzerine yumurta sarısı sürerek 185 derece fırında üzeri kızarıp sararıncaya kadar pişirin.

Salata önerileri: Salatanıza ceviz, peynir ve nar ekşisi koymayı unutmatyın..


 
 
 

2 yorum:

  1. Ellerinize saglik. Umarim kalan yemekleri ihtiyac sahibi insanlara vermissinizdir. Ornekse bekarlar

    YanıtlaSil
  2. :) Milföy, havuçlu meze ve barbunyadan arttı ama sabah ben gidicem diye tutturup daha gözüm açılmadan kaçan arkadaşlarım malesef galeyena geldiler :) ama üzülmesinler ben onlara yapar tepsi tepsi getiririm ne isterlerse :) Sevgili adsız..! :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...