Her yılbaşı için gelenekselleşen fındıklı, hindistan cevizli, bitter çikolatalı, muzlu
kümbet pastam, bu sene kar taneleri ve kardan adamla süs püs oldu :)
Tadi her zamanki gibi hafif ve övgü alan bir lezzette...
Tarifi aşağıda bulabilirsiniz..
Malzemeler:
1 adet hazır pan kek
1 litre
süt
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistancevizi
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
2 adet orta boy muz
Bir çay bardağı fındık
1 paket bitter çikolata kırığı ya da 3 yemek kaşığı
çikolata damlası
Yapılışı:
Süt,
nişasta, vanilin ve şekeri sürekli karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar
pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini, fındığı ve çikolata parçalarını
katıyoruz.
Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp, içine hazır pankeklerden bir katı oturtuyoruz şekerli suyla biraz ıslatıyoruz, elimizle iyice hava kalmayacak şekilde yerleşmesini sağlıyoruz.
Ortaya kremayı bir kat muz bir kat krema olacak şekilde doldurup, diğer pan kekle üzerini kapatıyoruz. Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz. (kalıbınız büyükse ve araya kek koymak isterseniz iki adet pankek kullanabilirsiniz, ben öyle yaptım.)
Üzerini streç
filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün servis
yapacağımız tabağa ters cevirerek koyuyoruz. Daha sonra üzerini krem şantiyle
kaplıyoruz ki şeker hamuru pürüzsüz şekilde yapışabilsin. Şekerhamuruyla
kapladıktan sonra da süslemeye geçiyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder