Mart 22, 2011

Cevizli Kurabiye

Hızlı, kolay tarifi olan ama lezzetli bir kurabiye istiyorsunuz..

Takır takır kuru değil de ısırdığınızda sünger gibi tekrar hacmini alan yumuşak bir kurabiye isyorsunuz..
Her şey bir yana, kalorisi az olmasına rağmen tadı ağzınızda dağıldığında işte bu dedirten bir kurabiye istiyorsunuz..

İşte tamm size göre bir tarif.. Kurabiyemin tadına bakmamla sizinle paylaşmam bir oldu diyebilirim..


Malzemeler:
6 çay bardağı un
2 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:
Unu bir kabın içine eleyiyoruz. Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyoruz. Kaşık yardımıyla biraz karıştırıp tozşeker ve kabartma tozunu ekliyoruz. Tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğuruyoruz, ardından ceviz içini ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180C fırında (turbo) üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Sıcakken tadı ayrı bir güzel oluyor, yumuşacık cevizli kurabiyeniz hazır..

Mart 14, 2011

KONUSANPASTA.COM




İŞTE KONUŞAN PASTA'NIN YENİ SİTESİ, BİR SÜRE DAHA BLOGSPOT'U GÜNCELLEMEYE DEVAM EDECEĞİM... 

Siteye göz atmak için resmin üzerineb ya da BURAYA tıklayınız..


Mart 07, 2011

SÜTSÜZ YUMURTASIZ KAKAOLU KEK

İşte süt alerjisi olan küçük çocuklar ya da emziren anneler için sütsüz yumurtasız lezzetli mi lezzetli kakaolu kek tarifi :)



Malzemeler:
- 1bucuk su bardagi un
- 1 bardaktan biraz fazla tozseker
- 4 yemek kasigi kakao
- 1 tepeleme cay kasigi karbonat
- bir cimdik tuz
- 1 su bardagi soguk su
- 1/4 su bardagi siviyag
- 1 yemek kasigi sirke
- 1 tatli kasigi toz vanilya
Yapilisi:
Un, seker, kakao, karbonat, tuz ve vanilyayi  geniş bir kabin içine eleyin ve karıştırın. Ortasini acip icine soguk su, sıvıyağ ve sirkeyi koyup homojen olana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kek kalibinizi yaglayip tabanına yağlı kağıt serin, hamuru koyup önceden isitilmis 175C dereceli firinda ortasina batirilan kurdan temiz cikana kadar pisirin. Pastanın nemli olmaması için tabanına peçete sererek ızgarada soğumaya bırakın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...