Ocak 03, 2011

PENGUENLİ YILBAŞI PASTASI


Penguenli yeni yıl pastası

İşte partinin yıldızı ve de sürprizi, beklenen Penguenli yılbaşı pastası, görünüşü kadar lezzeti de muhteşemdi. Saat 12'yi bir kaç dakika geçe kesitğimiz bu pasta övgülerle Hooop diye bitiverdi. :) Bu tarife gerçekten çok güveniyorum mutlaka denemilisiniz. Yine internetten bulabileceğiniz klasik kümbet (kubbe) pasta tariflerine kendimden bir şeyler katarak geliştirdiğim ve harika bir sonuç aldığım Konuşan Pasta tarifini sizlerle paylaşıyorum. 




Bu Penguenli Pasta 'nın tamamını yaparken çok eğlendik. Bu sefer eğlendik diyorum çünkü nişanlım Cem de bana katıldı. Eskimo evinin dizaynı, etraftaki karlar, neşeli penguenler üşümesin diye atkı, bere ve kulaklık takma fikri tamamen kendisine ait. Bununla kalmadı bir de penguenler de kardanadam yapmış olsun diyerek beni son anda beyaz bir penguen yapmaya zorlamasıyla bu harika pastada şekeri oldu; burdan bir kez daha ilgilisi, desteği ve harika fikirleri için kocaman bir öpücük gönderiyorum ona... :) :)




Penguenli pasta



MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya






İÇ KREMASI İÇİN:

 1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
2 adet orta boy muz
Bir çay bardağı fındık
1 paket bitter çikolata kırığı ya da 3 yemek kaşığı çikolata damlası  

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz. Tahta kaşık kulllanarak malzemeler  tamamen karışana kadar karıştırıyoruz. 26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Bu arada süt, nişasta, vanilin ve şekeri sürekli karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini, fındığı ve çikolata parçalarını katıyoruz.

Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz. Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp, içine kestiğimiz üst katı oturtuyoruz şekerli suyla biraz ıslatıyoruz, elimizle iyice hava kalmayacak şekilde yerleşmesini sağlıyoruz.

Ortaya kremayı bir kat muz bir kat krema olacak şekilde doldurup, kestiğimiz  ikinci kat kekide üzerine oturtuyoruz. Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz.



Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün servis yapacağımız tabağa ters cevirerek koyuyoruz. Daha sonra üzerini krem şantiyle kaplıyoruz ki şeker hamuru pürüzsüz şekilde yapışabilsin. Şekerhamuruyla kapladıktan sonra da süslemeye geçiyoruz..


 




 Saat 12:10 şimdi dilek zamanı, toplanın kızlar...













İşte kızların içinden 2011 için güzel dilekler dileyerek Penguen 'li yılbaşı pasta 'sını kestiği an... Her şey sadece şu güzel kareyi yakalayabilmek adına yapılmıyor mu aslında :) Yüzlerdeki tebessüm herşeye değer... 









3 yorum:

  1. bayılırımmmmm penguenlereeeee:=)
    beni tam kalbimden vurdu bu blog harika şeyler yapmışsın tuğçe emeğine sağlık..
    doğum günümde ben de böyle bir pasta istiyorum çok çok çokkkk güzel ama satışın var mı acaba???
    yoksa sadece ailen arkadaşların için mi yapıyorsun???
    cevabını sabırsızlıkla bekliyorum,istersen mail atabilirsin..
    güzel günler dilerim;)

    YanıtlaSil
  2. Alışverişkolik güzel yorumun beni çok sevindirdi, Teşekkür ediyorum. Sorular için sana mail atayım dedim ama mail adresini profilinde ve blogunda bulamadım..

    Bu arada siteni takibe aldım çok faydalı ve eğlenceli... :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sevgili tuğçe bana bu mail adresinden ulaşabilirsin;
    fashionisapassion@hotmail.com
    çok teşekkürler güzel yorumun için;)

    geçen hafta şeker hamurunu denedim,oldu biraz ama beni çileden çıkarttı:=)
    elime çok yapışıyor diye pudra şekerini boca ettim,sonra da kuru ve çatlak çatlak oldu:=)
    işi ustasına bırakmaya karar verdim;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...