Ocak 31, 2011

İsveç'ten Marzipan Figürler

İsveç'ten sevgili eltisch'im Melisa'nın katkılarıyla, bence çok hoşunuza gidecek bu marzipanları paylaşmak istiyorum. Kısa bir bilgi ardından Can & Melisa'nın benim için çektiği fotoğrafları görebilirsiniz...


Merzipan: Renklendirici ve lezzet arttırıcıların da eklenebildiği, öğütülmüş badem ve şekerden yapılan bir tatlıdır. Oklava ile açılarak kaplamalarda kullanıldığı gibi figürleme, modelleme çalışmaları daha yaygın bulunmaktadır.Merzipan dolgulu çikolatalara ise avrupa ülkelerinde rastlamak çok olağan..

Marzipan bütün yıl boyunca bulunmasına rağmen, Avrupa kültüründe geleneksel olarak Aralık ayında (St. Nicholas Günü, (6 Aralık), Noel veya Yıl Başı Arifesi) veya Karnaval mevsimi boyunca yenilir.


Yapımı: Badem ve şeker karışımı öğütülür ve çıplak alev üstündeki kazanda kavrulur. Bu aşama esnasında şeker erir ve badem yağı serbest kalır ve ortaya yumuşak bir kütle çıkar. Dinlendirme ve soğutma periyodunu takiben, marzipan biçimlendirilebilir ve kullanılabilir.

Ref: http://www.food-info.net/tr/products/sweets/marzipan.htm






Thanks for Melisa...

PS: Olur mu bilmem ama şöyle de  bir tarif buldum...

Malzemeler:

2.5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
50gr.glikoz
350gr.çekilmiş badem
2 adet yumurta sarısı
Pudra Şekeri

Hazırlanışı:
 

Su,şeker ve glikoz bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatarak üzerinde üzerinde biriken köpüğü alın.Karıştırarak şeker115 dereceye ulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.Çekilmiş bademleri
tencereye katıp karıştırın.Sürekli karıştırmaya devam ederek yumurta sarılarını ekleyin.bu harcı bir mermer tezgaha dökün,alabildiği kadar pudraşekeri ekleyip yoğurarak hamur haline getirin.Elde ettiğiniz marzipan hamurunu bir streç film ile sarıp dilediğiniz zaman kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...