Ocak 09, 2011

ARABALI PASTA

 

Bartu' nun arabalı doğum günü pastası yine bir pazar gününe renk kattı. 2 saatte hazırlanmış hızlı bir pasta örneği lezzetli çabuk ve eğlenceli.. :)












Gerekli Malzemeler:

2 Adet hazır pandispanya keki
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker

5 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
3 adet orta boy muz
Bir çay bardağı fındık
1 paket bitter çikolata kırığı ya da 3 yemek kaşığı çikolata damlası

ARABALI PASTA YAPILIŞI:

Sunum yapacağınız tabağa ilk pandispanya katını koyup şekerli su ya da sütle bir miktar ıslatıyoruz. Süt, nişasta, vanilin ve şekeri sürekli karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini, fındığı katıyoruz. Pandispanya üzerine soğumuş olan bu kremayı sürdükten sonra üzerini muzla kaplıyoruz, çikolata damlalarını ya da bitter çikolata kırıklarını serptikten sonra ikinci kat pandispanyanın yapışması için biraz daha krema karışımından sürüyoruz. 2. kat pandispanyaya da aynı işlemi uygulayıp 3. katla tamamen kapatıyorsunuz. Bir çay bardağı sütle hazırladığınız hazır kremşantiyle tüm pastayı kapladıktan sonra şeker hamuru ile süslemeye geçebilirsiniz. İşte bu kadar basiittt...





3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...