Kasım 06, 2012

DİYET KEK

Çooook zaman oldu..!

Hep aklımda olsa da canım blogum;  hadi diyor, zaman bulamıyordum.

Artık bu sessizliği kırma vakti geldi..

Eskisi gibi tatlılar börekler pastalar yapmaz oldum, özellikle düğün sürecinde biraz daha hafif tatlara yöneldim, işte size doya doya yiyebileceğiniz DİYET KEK tarifi :)

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı Splenda tatlandırıcı (Diğer toz tatlandırıcılar da olabilir ama en iyisi splenda)
  • 8 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • Göz kararı süt
  • Limon kabuğu rendesi
  • 6-7 damla vanilya aroması ya da bir paket vanilya
  • Göz kararı tarçın
  • Yarım paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri  iyice çırpıyoruz, biraz süt eklenir.
Kabartma tozu ve yulaf kepeği hariç tüm malzemeler ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
En son yulaf kepeği ve kabartma tozunu ekliyoruz. Yarım saat bekletip, tabanına yağlı kağıt koyduğumuz  kek kalıbına döküyoruz. 150 derece fırında 45 dakika pişirilir, kıvama göre 1 saate çıkabilir.


 

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...