Şubat 25, 2013

PATATES OTURTMA


Cicili bicili birbirinden eğlenceli şeker hamurlarına ve lezzetli tatlılara devamm.! Sadece aralarda yeni yemek denemelerimi de sizinle paylaşmaya karar verdim, benim gibi  pratik lezzetli ve basit bir anlatılmış yemek tariflerinden hoşlanıyorsanız doğru yerdesiniz..  :)

Keske daha egzantirik bir yemekle başlasaydım, mesela uzak doğu mezeleri gibi :)  ama BİRİLERİ patates oturtma da patates oturtma diye tutturunca ilk post klasik bir Türk Yemeğinden geldi.

Karşınızda.

Hazırlama + pişirme yaklaşık 45 dakika.







Malzemeler:

4 - 5 adet büyük boy patates
250 - 300 gr Kıyma
Sıvı yağ (tarif içinde miktarlarını bulabilirsiniz.)
1 kaşık Domates salçası - 1 kaşık Biber salçası.
1 büyük soğan
2  - 3 Domates ve 3 büyük yeşil biber
1 tatlı kaşığı Tuz,
1 çay kaşığı karabiber ve  pul biber

Önce Patetesleri enlemesine bir parmaktan biraz daha ince olacak şekilde kesiyoruz, hepsini kızartıp bor cama diziyoruz, bir yandan 3  yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde kıymaları suyunu çekene kadar kavuruyoruz, soğanları ve biberleri de koyup biraz daha kavuruyoruz, soğanlar sararıp, biberler diriliğini kaybedince salçaları ilave edip homojen olana kadar karıştırıyoruz, ardından domatesleri 1 tatlı kaşığı Tuzu, 1 çay kaşığı karabiber ve pul biberi ilave edip sosu hazırlıyoruz, bu sosu daha önceden borcama dizdiğimiz patateslerin üzerine yayıyoruz, göz kararı (bir iki parmak) su koyup 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiyoruz. :) Afiyet olsun :)

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...